Gülizar Biçer Karaca, Gezi Davası Tutuklularını Ziyaret Etti

26.05.2022

“Özgürlükte Kucaklaşacağız”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP PM Üyesi Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Çarşamba günü Gezi Parkı davası tutuklularını ziyaret etti. Karaca ve Bankoğlu; Can Atalay, Ali Hakan Altınay ve Tayfun Kahraman’ı, Silivri Cezaevin’de, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde ziyaret ettiler. Silivri Ziyaretine, CHP İnsan Hakları Çalışma Grubu Üyesi Av. Bircesu Mert Kaya da eşlik etti. Ziyaretleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gülizar Biçer Karaca yaptıkları ziyaretlere ilişkin şunları kaydetti;

“Moralleri Yüksek”

“Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla Bakırköy’de Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden’i, ziyaret ettik. Silivri Cezaevi’nde Can Atalay, Hakan Altınay ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret ettik. Kendilerinin selamlarını iletelim önce herkese. Biz gerçekten içeriye girerken çok farklı duygularla girmiştik. Gezi’de uzun süre alanlarda olan, o mücadeleye tanıklık etmiş, o mücadele içerisinde yer almış birisi olarak biz o süreçteki korku duvarlarını yıkan, hangi siyasi düşünceden, hangi ideolojiden olursa olsun yaşam alanları ve yaşam biçimlerine müdahale edenlere karşı ses yükseltmek isteyen o barışçıl eylemin ve onurumuz olan ve öyle devam edecek olan Gezi’nin orada tutsaklarını görmek hakikaten duygulandırdı. O kadar mutlu, o kadar neşeli, o kadar güler yüzlerle içeriye girdiler ki bugün Silivri’de aynı şeyi aynı şekilde hem Hakan Bey, hem Can Bey, Tayfun Bey inanılmaz moralliler.

“Gezi, Korku Duvarlarını Yıktı”

‘Bizler üzerinden toplumu korkutmak istediler ama biz korkmadık. Toplum da korkmadı. Bilakis haksızlığa, hukuksuzluğa ve dosyada hiçbir somut delil olmaksızın bize bu derece ağır cezalar verilmesi toplumdaki öfkeyi tetikledi. Öfke, toplumu, hukuk ve adalet çerçevesinde bir araya getirdi. Gezi’de bir araya gelenler bugün bu dava üzerinden o öfkeyle tekrar bir araya geldiler’ dediler. Neden iktidar bu kadar Gezi’yle hesaplaşmak istiyor? Neden Gezi’yi bir türlü unutamıyor? Hepimizin bildiği gibi toplum üzerinde bir korku imparatorluğu kurmak istediler ve korku duvarların arkasında toplumun yurttaşlarımızın gizlenmesine nedeni olmuşlardı ama Gezi ne yaptı? O korku duvarlarını yıktı.

“Özgürlükte Kucaklaşacağız”

‘Barışçıl eylemlerle hukuksuzluğa karşı, yaşam biçimlerine, yaşam şekline ve yaşam alanlarına karşı direniş göstermesinler ki biz istediğimiz gibi bu toplumu dizayn edelim, istediğimiz gibi yaşam alanlarında rantı açabilelim’ dediler ama bu toplum onlara artık izin vermiyor, vermeyecek de. Gezi Davası'nda bu ağır cezaların verilmesi de yine onları hedefine ulaştıramadı. İçerideki arkadaşlarımız biliyorlar ve bize de aynı şeyi söylüyorlar. Biz de inanıyoruz, bütün toplum olarak inanıyoruz. Buradan onlar başı dik bir şekilde çıkacaklar. Özgürlükte kucaklaşacağız. Onları bugün burada bir bedel ödemek zorunda bırakan sevdiklerinden ve bütün toplumdan mücadelelerinden ve mesleklerinden uzak burada tutuyorlar.

Kazanan Cesaret Olacak

Biz buraya gelmeye devam edeceğiz. Onlarla birlikte bu dayanışmayı ve bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Gezi kazanacak. Gezi sebebiyle tutsak tutulanlar kazanacak. Direnenler kazanacak. Korkmayanlar kazanacak. Mücadele edenler kazanacak.. Kazanan adalet olacak ve kazanan cesaret olacak.

“Çorlu Tren Katliamı Davasına aileler ilk defa “Can”sız çıktılar”

Çorlu’daki aileler ilk defa avukatları Can Atalay olmaksızın duruşmaya çıktılar. Toplumsal davalarda, Çorlu’da, Hendek’te, Soma’da o mağdurların, mağdur ailelerinin yanlarındaki hem hukukçu olarak hem insan olarak cesaret ve destek abidesi olan Can’sız bir duruşma yapıldı. Onlar da susmadılar, daha da cesaretlendiler. Onların cesareti, onların neşesi, onların dik duruşu ve onların topluma bu şekilde vermiş olduğu mesajlarla bu toplum da o korku duvarlarına bir daha hapsolmayacak. Onlar başı dik bir şekilde adaletin sağlandığı bir Türkiye’de bu kapıdan çıkacaklar. Biz de siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız sizlerle birlikte Silivri’de, Bakırköy’de ve bütün cezaevlerinde adalet arayışı içerisinde olan bütün yurttaşlarımızın başı dik bir şekilde o cezaevi kapısından çıkışına tanıklık edeceğiz.”

“Gezi mücadelesine devam edeceğiz”

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu hukuksuz Gezi kararıyla demokrasi mücadelesine hak hukuk ve adalet mücadelesine devam edeceğiz. Çünkü biz Gezi ile öğrendik ki her yaştan insan birçok genç, çevreci, doğanın, adaletin insanın özgürlüğü için bir araya geldi. Bir arada aynı şarkıyı söyleyebildiğimizi öğrendik aslında Gezi süreci ile. Ve bu Gezi süreci ile öğrendiğimiz bu mücadeleyi özgürlük mücadelesi, demokrasi mücadelesi, adalet ve hukuk mücadelesine devam edeceğiz."


Benzer Haberler